LEGIO X GEMINA PANNONIA

Illatos párolt zöldségek, Bellius szerint

 

Tábori adag /10-12 fő/

 

Hozzávalók:

 

3-4 dl olívaolaj, 1 kg hagyma, 1 kg gomba, 1 kg cukkíni, 1 kg padlizsán, - sárgarépa, gyökér, zeller reszelve együtt 1kg - valamint egyéb szabadon választott zöldségek ízlés szerint.

 

Fűszerek:

 

bazsalikom, zsálya, bors, só, kakukkfű, majoránna, római kömény és saját ízlés szerint lehet még más fűszer, valamint méz,

 

Elkészítés:

 

A zöldségeket feldaraboljuk. Nagy lapos edényben olívaolajon pároljuk, először a hagymát, gombát, sárgarépát, gyökeret, zellert, majd ha ezek puhulnak, hozzá lehet rakni a többi zöldséget és a fűszereket, a legvégén pedig a mézet.

 

Jó étvágyat!