LEGIO X GEMINA PANNONIA

Nautia kedvence

 

Hozzávalók: 1kg füstölt szalonna, kevés olíva olaj, 1 kg vöröshagyma, 2 kg sertéslapocka, 2kg sertésmáj, fűszerek, vörösbor

 

Elkészítése:

 

A szalonnát kis kockákra vágjuk (1x1x1 cm), olíva olajon kiolvasztjuk, picit pirítjuk, majd a szeletekre vágott vöröshagymát beletesszük és aranysárgára pirítjuk. A vékony csíkokra aprított hús következik, majd ha zsírjára sült, mehet bele a szintén csíkokra vágott máj. Fűszerezzük ízlés szerint és 3 dl borral felöntjük és ha kell, még vizet is adunk hozzá amíg puha nem lesz. Közben lassan kortyolgatjuk a maradék vörösbort.

 

Mi az általunk készített légiósok kenyerével esszük.

 

Jó étvágyat!