LEGIO X GEMINA PANNONIA

Pestós csirke, ahogyan Edina készíti

 

Tábori adag 10-12 fő

 

Hozzávalók: 1.5-2 kg csirke-, vagy pulykamell filé, 2dl olívaolaj, 400 g kész pesto /csak jó minőségűt vegyél, az ár segít a döntésben. Edina saját maga készíti: fenyőmag, bazsalikom, olívaolaj, stb. - bocsánat, én készen veszem, mert lusta dög vagyok/

 

Fűszerek: só, fehér bors, 3dl fehérbor, őrölt vagy morzsolt bazsalikom.

 

Elkészítés: Az olívaolajat felhevítem és beleteszem a vékony, kb 6-8 cm hosszú csíkokra vágott húst. Az elején gyakran kell kevergetni, mert leragadhat. Amikor fehér kéreg képződött rajta, hozzáadom a fehérbort és a fűszereket, majd addig főzöm, amíg a saját leve el nem párolgott, magyarul zsírjára sütöm. Ekkor adom hozzá a pestót és 10-15 percig együtt sütöm, vigyázva, hogy ne szárítsam ki. Ízlés szerint sózom.

 

Szárított paradicsommal és fetasajttal töltött padlizsánnal az igazi, de mivel a Rómaiak nem ismerték a paradicsomot, ezért párolt zöldséget adok hozzá és olívás kenyeret. Én a vörösbort szeretem, de ehhez a félédes fehérbor illik.

 

Jó étvágyat!