LEGIO X GEMINA PANNONIA

Quintus kedvenc gyümölcsös raguja

 

Tábori adag /10-12 fő/

 

Hozzávalók: 3 kg sovány hús /ízlés szerint bármilyen hús lehet, mi sovány malaccombból szoktuk/ 1,5 kg hagyma, 10 dkg sertés zsír, 3 dl olívaolaj,1 csomag aszalt füge, 25 dkg aszalt szilva, 10 dkg darált mandula, 3 dl vörösbor az ételbe és 5 dl a szakácsba,1 db narancs,1 kg szilva /ha nincs friss, akkor több aszalt szilvát kell használni/.

 

Fűszerek: só, bors, zsálya, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, 20 dkg méz.

 

Elkészítés: Edényben zsírt és olívaolajt hevítek, az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom, majd a kis kockára vágott húst enyhén megpirítom, beleteszem a fűszereket és az aszalt gyümölcsöket, a reszelt narancs héját, /a narancshúst is beleteszem a hártyáitól megtisztítva, kicsi darabokra vágva/, a darált mandulát, hozzáadom a vörösbort és annyi vizet, hogy éppen ellepje, a mézet a legvégén. Óvatos kavarás mellett készre főzőm és lassan kortyonként megiszom az 5 dl vörösbort!

 

Rozskenyér illik hozzá.

 

Jó étvágyat!